Afvallen

Afvallen... Ik weet er alles van...

Ik leefde mijn leven voor overdaad wat eten betreft. Je moet dus denken aan vele hoeveelheden aan slecht eten met als stip mijn favoriete maaltijd: patat met mayo, frikandel speciaal en daarna een ijsje. Verder snackte ik ook aan de lopende band en dan vooral koekjes, cake, taart en muffins. In mijn twintiger jaren ben ik 80 % van de tijd te dik geweest; ik bedoel dan niet dan ik enorm overgewicht had maar schommelde steeds binnen een marge van 10 a 15 kilo. Het aller dikst ben ik geweest toen ik 22 jaar oud was: ik zat in een relatie waar ik niet gelukkig in was, sportte niet en werd dikker, dikker en dikker totdat ik ineens 90 kilo woog met een lengte van 1.80 meter. Die relatie is uit gegaan, ik ben gaan sporten en gezonder eten en viel weer af. Totdat ik dan weer klaar was met al dat sporten en de koekjes en cakejes weer in huis kwamen ( heb mij te pletter gegeten aan kano's en roze koeken...) En zo ging het een tijdje door met aankomen en afvallen, aankomen en afvallen. In december 2010 zat ik op een gewicht van 85 kilo en voelde mij erg ongelukkig. In die tijd zijn er weinig foto's van mij gemaakt maar die foto's die er zijn, vind ik erg confronterend. Ik zie een vrouw die probeerd achter iemand te staan zodat haar lichaam niet op de foto te zien is en niet lekker in haar vel en in haar leven zat.
Toen ik was begonnen met mijn huidige baan in eind 2010 kwam weer de omkeer en ben ik weer gaan sporten en gezonder eten. Qua sporten deed ik aan fitness en sportte ik vier keer in de week. Qua eten deed ik alles op gevoel maar had eigenlijk geen idee wat ik deed. Ik dronk en at veel light producten wat he, dat zit toch geen suiker of vet in? Ik had echt geen idee! In 2011 ben ik 13 kilo afgevallen in het voorjaar maar 5 kilo weer aangekomen in het najaar. In het najaar hebben wij binnen de familie wat heftige dingen meegemaakt waardoor ik stopte met sporten en weer begon met het eten van de patatjes en de koekjes. Vorig jaar zomer heeft mijn vriend S. mij ten huwelijk gevraagd met de bedoeling om in mei 2012 te gaan trouwen ( dat is dus al heel snel!). Dus begin dit jaar ben ik er weer voor gegaan en ben weer gaan sporten en afvallen, precies hetzelfde zoals vorig jaar. Op de sportschool had ik regelmatig een afspraak met Naomi Roeleveld en zij hielp mij met het uitzoeken van de juiste fitness apparaten die ik kon gebruiken en we werden bevriend met elkaar, ook op Facebook. Naomi post regelmatig berichten met daarin tips & tricks en inspiratie die je kan helpen om te komen tot je gewenste resultaat. Zo had ze een tijdje geleden gepost dat ze graag de documentaire Hungry for Change wilde zien. Ik was benieuwd wat dat was en ben gaan kijken. Het bleek een documentaire te zijn over de waarheid van eten en wat de grootste misvattingen zijn van en over eten. Deze documentaire heeft zo'n impact op mij gemaakt! Ik heb hem wel vier keer gezien, zo erg was ik ervan onder de indruk en iedere keer als ik weer keek dan had ik het gevoel alsof ik iets heel goeds voor mijzelf aan het doen was. En dat heeft de start gegeven om eens kritsch naar mijn eetpatroon te kijken en stil te staan wat ik nu precies in mijn mond/ lichaam aan het stoppen ben.

Nu wil ik dit verhaal voor de eerste keer niet te lang maken en er zullen nog veel meer berichten komen maar ik wil graag met je delen wat je hier kan vinden. Op deze blog zal ik diverse links plaatsen die verwijzen naar sites die mij inspireren en hopelijk voor jou een aanvulling voor je gezondheid zullen worden. Wat je verder veel terug zult vinden is mijn favoriete ontbijt: havermout. Hier zit ook een heel verhaal en achtergrond achter maar daar kom ik later wel op terug, een stap tegelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten