Sporten

Sporten is zo belangrijk geweest tijdens mijn afvalperiode. In december 2010 woog ik 85 kilo en met een lengte van 1.80 meter was dus te zwaar. En toen had ik al een lidmaatschap bij een sportschool maar ging er nooit naartoe want had allerlei smoezen verzonnen om maar niet te gaan: ben te moe, moest overwerken, het regent/waait/sneeuwt/hagelt buiten of  'de zon schijnt dus dan is het zonde om weer binnen te zitten'. Dat laatste was wel grappig want ik zei dat terwijl ik zappend op de bank zat en echt niet van plan was om naar buiten te gaan!
Maar in december 2010 veranderde ik van baan en kwam tot de conclusie dat dit niet langer meer zo door moest gaan. Ik was ongelukkig, was mij er constant van bewust dat ik te zwaar was. De druppel was uiteindelijk dat ik ging shoppen met mijn zussen en ik niet meer een broek paste in een 'normale' kledingwinkel. Ik had maat 44 en ging richting de maat 46. Nee, ik kan niet zeggen dat ik met veel plezier terug kijk naar die periode maar uiteindelijk essentieel is geweest voor mijn volgende stap!

Naast dat ik ging opletten op wat ik at, ging ik uiteindelijk gebruik maken van mijn lidmaatschap bij de sportschool. Ik kreeg een trainingsschema aangemeten en binnen drie maanden vlogen de kilo's eraf en was ik 10 kilo afgevallen! Ineens kon ik weer kleren aan met maatje 42, ik was zo blij!

In mei 2011 waren mijn man en ik op vakantie in Spanje en kon ik daar geen gebruik maken van een sportschool. Dus ik besloot om een stukje te gaan rennen want dat zou vast wel goed voor mij zijn. En dat is het begin geweest van mijn plezier voor het hardlopen. Ik heb toen in Nederland een paar hardlooplessen gevolgd bij een hardloopvereniging om zo blessure vrij te rennen. Het rennen ging ook steeds beter omdat mijn conditie met sprongen vooruit ging en viel nog meer af.

Helaas heb ik in de winter van 2011 niet meer gesport vanwege allerlei gezondheidsproblemen waardoor sporten geen prioriteit meer voor mij was. En het gezonde eten stond ook even op een laag pitje en kwam ik weer aan.

Maar in januari 2012 kwam het plezier in sporten en gezond eten weer terug en ging ik weer aan de slag. Ik schreef mij in om voor de eerste keer in mijn leven mee te doen aan een hardloopwedstrijd om 10 kilometer te gaan rennen en ben gaan trainen. Ik ging twee keer in de week hardlopen en twee keer in de week deed ik aan krachttraining op de sportschool met als resultaat dat ik de race in 1 uur en 3 minuten heb uitgelopen. In april heb ik weer meegedaan aan een 10 kilometer hardloopwedstrijd en die heb ik binnen het uur uitgerend, ik was zo blij!

Inmiddels ben ik wat meer aan het trainen in de sportschool en ben ik veel met krachttraining bezig. Dit komt omdat mijn vetpercentage nog niet genoeg gedaald is. Maar inmiddels heb ik mij ingeschreven voor de Dam tot Dam loop in Amsterdam, 16 km, dus ben daar ook weer voor aan het trainen.

Het sporten is nu ook geen probleem meer voor mij. Ik vind het leuk om 4 of 5 keer in de week iets van sport te doen en mis het zelfs als ik niet heb gesport. En voor iemand die het belangrijker vond om op de bank te blijven liggen, is dit een geweldige vooruitgang!  en qua kleding pas ik nu in een maatje 38/40! De laatste keer dat ik die kledingmaat had, was ik nog niet eens volwassen, ha ha!

Mijn doel is om dit najaar een halve marathon te gaan rennen om dan uiteindelijk in 2013 de marathon van Rotterdam uit te gaan rennen. Het is een lange weg en het zal soms moeilijk worden maar ik ben klaar voor de uitdaging en zal jou via mijn blog op de hoogte houden!

Mocht je zelf moeite hebben om in het sport ritme te komen, dan kan ik je alleen adviseren om toch van die bank of uit je bed te komen. Alleen jij kan het verschil maken voor jezelf en niemand anders. Het is een keuze die je maakt maar wel een hele belangrijke! Mocht je behoefte hebben om een keer je verhaal te vertellen of iets dergelijks, kan je mij altijd een email sturen. Ik ben geen sport- of voedingsexpert maar ben wel een mens die zelf deze weg ook heeft gevolgd en misschien kunnen we elkaar op deze manier helpen en motiveren. Je kan mijn emailen naar havermaud@yahoo.com.Geen opmerkingen:

Een reactie posten