zondag 6 mei 2012

Waarom havermaud

Al sinds dat ik een klein meisje was, werd ik gepest met mijn naam. Om mij te pesten zeiden ze dan 'Maud, havermout', en ik had er zo'n hekel aan! Zelfs naarmate ik ouder werd, werd ik daar steeds mee gepest en ik had daarom zo'n hekel aan alles wat met havermout te maken had. Ik wilde dus ook zeker dat spul niet eten en mijn moeder heeft ook geen een keer geprobeerd om mij over te halen om het te eten want ook zij wist dat ik het helemaal niet leuk vond dat ik werd gepest met Havermout.

Maar een tijdje geleden zat ik een artikel te lezen over de werkzaamheid van havermout en dat het een super ontbijt is om mee de dag te beginnen. En omdat ik al een tijdje aan het experimenteren ben om erachter te komen wat voor mij de beste producten/ groenten/ fruit om te eten, ben ik dan toch overstag gegaan en ben ik begonnen met het eten van havermout. En sinds die tijd eet ik ongeveer 6 dagen in de week havermout en probeer ik ook steeds nieuwe variaties om het niet te eenzijdig te houden. Bijvoorbeeld deze variant, havermout met amandelmelk, chia zaden, muesli, magere Franse kwark en een paar amandelen. Gegarandeerd dat je dan een paar uur geen honger meer hebt. Ik ontbijt door de weeks rond 7 uur 's ochtends en eet dan een kleine snack rond elf uur 's ochtends. Meestal eet ik naast de havermout ook een stuk fruit, zoals een appel of een sinaasappel. Ik probeer niet te vaak een banaan te eten omdat deze lijn technisch niet de beste fruitsoort is.Ik zal via mijn blog je meer informatie geven over de toegevoegde waarde van havermout aan je ontbijt en allerlei lekkere recepten. Maar daarnaast zal ik ook mijn ervaringen delen in het uitzoeken wat de beste voeding voor mij is en de sporten die ik beoefen waar ik mij lekker bij voel en die helpen om ervoor te zorgen dat ik lekker in mijn vel zit.

Spreek je snel!

1 opmerking:

  1. Aha, daarom Havermaud. Leuk om te lezen en superlekkere ontbijtjes zie ik altijd op Facebook voorbijkomen. Ahoi, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen